WebIGS Iş Güvenligi Takip Sistemi

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

İş Yerindeki Kayma ve Düşmeleri önleme

Tehlike Önerilen Hareket
Islak ve kuru maddelerin dökülmesi Dökülenleri hemen temizleyin, eğer sıvı yağlı ise uygun bir temizlik maddesi kullanılmasını sağlayın. Zemin temizlendikten sonra bir süre ıslak kalabilir, mümkünse zemini kurutun. İnsanlara zeminin halen ıslak olduğunu anlatmak için uygun bariyerler kullanın ve alternatif geçiş yolları düzenleyin. Eğer temizlik günde bir kez yapılıyorsa, gece en son şey olarak yapmak mümkün olabilir böylece, bir sonraki vardiyanın başlangıcında kurumuş olur.
Yerde uzanan kablolar Ekipmanı, yaya yolundan geçmesini önleyecek şekilde yerleştirin, yüzeylere güvenle monte etmek üzere kablo kaplamalar kullanın, teması önlemek için erişimi kısıtlayın. Kablosuz aletler kullanmayı düşünün. Yüklenicilerin de yönetilmesi gerekeceğini hatırlayın.
Çeşitli çöpler, plastik torbalar Alanları temiz tutun, çöpü uzaklaştırın ve birikmesine izin vermeyin.
Halılar/paspaslar Paspasların sağlam monte edildiğinden ve kıvrık uçları olmadığından emin olun.
Kötü ışıklandırma Tüm zeminlerin daha iyi aydınlanmasını sağlamak için ışıklandırma düzeylerini ve aydınlatma tesisatının konumunu iyileştirin.
Kaygan yüzeyler Sebebi belirleyin ve buna göre muamele edin, örneğin eğer sorunun sebebi ıslaklıksa yüzeyleri her zaman kuru tutun. Belirli durumlarda, kimyasal muamele yapmak zorunda kalabilirsiniz, uygun temizleme metodunu kullanın.
Islak zeminden kuru zemin yüzeyine geçiş Uygun ayakkabı sağlayın, işaretlerle risk uyarısı yapın, bu değişikliklerin muhtemel olduğu yerlerde paspaslar yerleştirin.
Düzey değişiklikleri Sakınmaya çalışın. Eğer bu mümkün değilse, yüksek, görülebilir basamak çıkıntıları ekleyin (merdivene beyaz/yansıtmalı uç gibi).
Eğim Görüşü iyileştirin, tırabzan sağlayın, zemin işaretleri koyun.
Duman/buhar kapalı görünüm

Risk alanlarından uzağa yönlendirerek kontrol edin veya yok edin, havalandırmayı arttırın ve uyarı levhası koyun.

Uygunsuz ayakkabı Çalışanların, özellikle doğru taban tipine sahip uygun ayakkabı seçmesini sağlayın. Eğer işin tipi özel koruyucu ayakkabı gerektiriyorsa, yasa gereği, iş verenin ücretsiz olarak sağlaması gerekir.
 

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular bölümünü yararlı buldunuz mu?