WebIGS Iş Güvenligi Takip Sistemi

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

WebİGS'nin Avantajları

 

 

WebİGS'in Maliyet ve Hizmet avantajları var!...


Öncelikle WebİGS'nin hosting hizmeti olmasının getirdiği avantajlar şunlardır:

  • Satın alma Maliyeti: WebİGS'nin hosting yapısı altında kiralaması Sizin bir başka yazılımı almanız durumunda satın alırken yaptığınız yatırımı, WebİGS'de yıllara yayarak ödemenize yani başlangıç maliyetinizi düşürmenize imkan vermektedir.
    Örnek olarak ortalama piyasada bilinen bir muhasebe tabanlı ERP programında 5 kullanıcılı paket için toplam satın alma maliyeti  22000TL civarinda iken aynı kurumsal boyutta olan WebİGS'de bu rakam 3200TL (yıllık) civarlarındadır. Aradaki fark olan 18700TL ile yaklaşık 5 yıl tüm desteğiyle birlikte ve diğer ek maliyetleri olmadan WebİGS hizmeti alırsınız ve diğer alternatiflerde başta oluşacak yatırımınız bu süre zarfında cebinizde kalır.

 

  • Donanım Maliyeti: WebİGS'nin hosting altyapısı sizi ek donanım, altyapı maliyetlerinden ve bunların bakım destek gibi dolaylı masraflarından kurtarır. Eğer WebİGS veya bir başka sistemin sizin iş yerinize kurulup buradan internet üzerinden iş merkezlerinize hizmet vermesi durumunda karşılaşacağınız ana Donanım Maliyetleri özetle Sunucu Bilgisayar (Server), Sunucu Bilgisayar için gerekli İşletim Sistemi Lisansları,  internete açılım kurmanız gereken için Güvenlik Duvarı (Firewall) ve güvenlik programları , Günlük Yedekleme için gerekli ek hızlı disk/burner ve çift-yönlü (upload-download) hızlı internet bağlantısı ve bu alt yapıyı destekleyecek güç sistemleri olacaktır.

    WebİGS Hosting Hizmeti kapsamında ek donanıma ihtiyacınız olmaz.

  • Destek Kolaylığı: WebİGS'nin hosting olarak çalışması, standart sistem içindeki hataların ve ek geliştirmelerin kolayca aktarılmasına imkan vererek Web'in üretici firması üzerindeki maliyetlerini düşürmektedir. Buna ek olarak WebİGS'nin getirdiği "kolaylık" yazılıma yeni eklenebilecek güzel fikir ve düzenlemelerinde kolayca yapılması anlamına geldiğinden dolayı Sistemin hızla gelişmesine olanak vermektedir. 

    Buna bir örnek olarak hemen hemen hepimizin kullandığı Hotmail, gMail ve FaceBook yazılımlarını verebiliriz. İlk kullanmaya başladığınız zamandan itibaren bu yazılımların hızla değiştiğini ve geliştiğini fakat bu değişimlerin bizi etkilemediğini söylemek mümkün. Aynı şekilde WebİGS üzerinde yapılan standart, genel değişiklikler ve geliştirmeler de  kurumlara kolaylıkla yansıtılacak ve Siz bundan etkilenmeden çalışmanıza devam edebileceksiniz.

    Bir diğer önemli destek maliyeti de Sistem Destek Personeldir. WebİGS yukarıda bahsettiğimiz donanım altyapısı Firmanızda kurulumu durumunda sürekli bir sistem destek personelinin gerekli kılabilir ki bu da maliyetinizi önemli ölçüde arttırır. 

    WebİGS Hosting Hizmeti kapsamında Sistem Desteği size sunulmaktadır; ek personele ihtiyacınız olmaz..

  • Yedekleme Desteği: Bir çok OSGB, günlük yoğunlukları içinde yedeklemelerini almayı unutmaktadır veya bunun için doğru ve etkin bir alt yapı kurmamışlardır. Eğer internet hotmail veya gmail gibi internet mali kullanıyorsanız  hiç yedeklemeyi veya bilginizi kaybetmeyi düşünmezsiniz. Çünkü onlar Sizden habersiz sizin için yedeklenirler. Aynı şekilde WebİGS sizin için operasyonel bilgilerinizi yedekleyerek sizin için saklar ve ihtiyaç halinde derhal geri yüklenmesine imkan verir...

    WebİGS Hosting Hizmeti kapsamında günlük yedeklemeleriniz otomatik olarak yapılır; ek personele veya işleme ihtiyacınız olmaz..

  • 7/24 Her yerden Erişim: WebİGS size sunduğu kurumsal yetkilendirme ve kurumsal log takip altyapısının sunduğu güvenli ortamı ile internetten günün 24 saati erişim yapabilmenize imkan verir. Dolayısıyla  ihtiyaç halinde ofis dışında olsanız bile operasyonel bilgilerinize erişebilir ve işinizi yürütebilirsiniz.

Kısacası bu avantajları özetlersek ve WebİGS kullanıcı lisans maliyetine karşılık ciddi oranda bir tasarruf söz konusudur...WebIGS Maliyet Analizi

Maliyetiniz...

Tasarruflarınız...

WebİG Lisans Ücreti (Yıllık) Sahip Olma Maliyeti
Donanım ve Sistem Lisans Maliyeti
Destek Personeli Maliyeti (Yıllık)
Bakım Destek Maliyeti (Yıllık)
Yedekleme Maliyeti (Yıllık)

Örnek Maliyet Kıyaslaması:

Örneklenen "Muadil Yazılım" WebTabanlı veya Masaüstü tarzda, satın alınarak OSGB'ye kurulan bir yazılım olarak tanımlanmştır.

Piyasada bilinen WebİGS muadili "Marka"  WebTabanlı  (internet tabanlı ) IGS takip yazılımını 5 kullanıcı için alalım ve bu sistemi işletmemizde kurarak diğer 2 merkezle  internet/VPN üzerinden haberleşecek, ayrıca sahadan rahatlıkla ve güvenli bir şekilde ulaşabileceğiniz altyapıyla en az 5 yıl kullanacağımızı hedefleyelim. Genelde teknolojik gelişmeler sebebiyle yazılım maliyetleri 5 senelik ömür üzerinden hesaplanırken,  Türkiye'de KOBİlerinde 10 sene olarak hesaplanmaktadır...

WebİGS Maliyeti...

Risk Oranı

Muadili "Marka" İSG Yazılım Maliyeti...

SaaS Lisansı ile Kiralama Maliyeti Sahip Olma Maliyeti
5000TL (Yıllık) 7000TL yaklaşık bedel
Gizli Masraf,
Donanım ve Sistem Lisans Maliyeti
7000TL Sunucu Bilgisayar ve Lisanslar
2000TL Firewall ve Güvenlik programları
700TL yıllık günceleleme ve destek (Yıllık)
2000TL ÇiftYönlü Hızlı İnternet Bağlantısı veya VPN hattı (Yıllık)
3000TL Sistem Personel Maliyeti  (Yıllık)
500TL Yedekleme (Yıllık)

İlk  Yıl  Maliyet Toplamı 1/4.4 İlk  Yıl  Maliyet Toplami
5000TL (Yıllık) 22000TL

 

5 Yıllık Maliyet Toplamı 5 Yıllık Maliyet Toplamı
5000TL (İlk Yil Maliyeti) 22000TL (İlk Yıl Maliyeti)
20000TL(ilk yıl sonrası 4 yıl) 18000TL ((Yıllık kalemler + 1/4 Personel Maliyeti) * 4 yıl)

 

5 Yıllık Yatırım ve Risk Maliyetiniz 1/1.6 5 Yıllık Yatırım ve Risk Maliyetiniz
25000TL 40000TL
10 Yıllık Yatırım ve Risk Maliyetiniz 1/1.3 10 Yıllık Yatırım ve Risk Maliyetiniz
50000TL 64000TL

 


WebIGS Maliyet Projeksiyonu

WebİGS Maliyet Projeksiyon tablosunu indirerek yukarıdaki tabloya Alternatif yazılım için piyasadaki bir "Marka"nın rakamlarını koyabilirsiniz.

Projeksiyonda ayrıca 10 yıl sonra bile Alternatif "Marka" Yazılım maliyet oranının WebİGS'nin 1.3 katı olduğunu; yukarıdaki verilerle yıllık maliyet oranlarının başa-baş veya "daha pahalı bir yatırım" olması için kullanıcı sayılarının çok yüksek sayılarda olmasi ve kiralama maliyetlerinin yanında operasyonel maliyetlerin çok düşük olması gerekebileceğini görebilirsiniz...  Tabiki burada çok yüksek kullanıcılı "Muadil Yazılım'"ın da fiyatlarını denkleme doğru bir şekilde koymamız gerekir.

Farklı görüşleri desteklemesi  amacıyla "Muadil Marka" yı destekleyecek Sistem Destek Personelinin "dışardan hizmet alımı" şeklinde farz ettiğimizi ve sonraki yıllarda bu rakamın 1/4'e düşürüldüğünü önemle belirtmemiz lazım.  Eğer  "Muadil Marka"da Sistem ve Bilgi İşlem desteği için bir personel "Bilgisaraycı" almak zorunda iseniz,  yukarıdaki "Muadil Marka"maliyetleriniz önemli ölçüde artacaktır.

Özetle sonuç olarak analizde göreceğiniz gibi "Toplam Yatırım"da  WebİGS her zaman çok daha hesaplı, esnek ve global bir yatırım olarak kalacaktır..

Yukarıdaki maliyet hesaplamasına, kurulum dışında kalan yazılımların Firmaya Özel Olarak Uyarlanması kapsamındaki (Uyarlama) Danışmanlık Maliyetleride eklenebilir.

Geniş altyapısı sayesinde WebİGS'nin ihtiyaç duyacağı ek "Danışmanlık Maliyetleri" diğer "Marka Yazılımlara"  göre her zaman çok daha düşük olacaktır. Bunun sebebi tamamlanmış ve sade (az bilgi içeren ve düşük entegrasyonlu) bir yazılıma sonradan ek alanlar   eklemek ve değişiklik yapmak kabaca "bir apartmanı kaldırıp altına tuğla sıkıştırmaya benzer"; astarı bezinden pahalı olabilir veya çok zorlu bir çalışma gerektirebilir; pratik olarak mümkün olmayabilir.

Ayrıca aşağıdaki ek soruların maliyetlerini de analizinize ekleyebilirsiniz:

  • Özellikle Muhasebe Tabanlı Alternatif "Marka" Yazılımlara, WebİGS'de olan geniş ve entegre alt yapının eklenerek kapsamlarının genişletilmesi için gerekli ek Uyarlama ve Danışmanlık maliyeti nedir? (WebİGS'de geniş kapsamı sebebiyle çok daha az olacaktır!)
  • Yazılımı etkin kullanamama veya kullanımı tamamıyla bırakma durumunda Alternatif "Marka" nın getireceği kayıp maliyet nedir? (WebİGS'de yıllık ödediğiniz için çok daha az!)
  • Ek Kullanıcı eklemek durumunda Alternatif "Marka"nın getireceği ek donanım maliyeti nedir? (WebİGS'de kullanımınıza bağlı "opsiyonel" özel kapasite ve performans ihtiyaçları dışında ek maliyet yok!)
  • İşinizin genişlemesi durumunda Alternatif "Marka"nın merkez başına ek maliyeti nedir? (WebİGS'de ek maliyet yok!)
  • İşinizin genişlemesi durumunda Alternatif "Marka"yı kullanarak dünyanın herhangi bir yerindeki ofis veya temsilcime erişebilnin ek maliyeti nedir? (WebİGS'de sadece ek kullanıcı maliyeti var!)
  • Alternatif "Marka" ya  Satış veya Saha Ekibinin internetten erişimini sağlayacak ek intenet modüllerinin veya yapısının maliyeti nedir? (WebİGS için gerek yok, İnternete ulaşabilen tüm PC, Cep Telefonu, Notetab, Televizyon hatta Araç içi Medya sistemlerden kurulumsuz ulaşabilirsiniz)