WebIGS Iş Güvenligi Takip Sistemi

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

WebİGS Genel Sistem Yapısı

Bu dokümanda WebİGS'in Genel Operasyonu, yapısı ve kullanılması ile ilgili yöntem, açıklama ve tavsiyeleri bulabilirsiniz...

Kılavuzlar

WebİGS Genel Özellikleri

WebİGS özellikle OSGB çalışanlarının,  İş Güvenlik Uzmanlarının ve İşyeri Hekimlerinin pratik bir yapıda ve fazla eğitime gerek duymadan kullanabilecekleri şekilde tasarlanmış kurumsal bir yönetim ve takip sistemidir.

WebİGS genelinde kullanılan genel yapı ve bazı özellikleri WebİGS Özellikleri bölümünde açıklanmıştır. Öncelikle bu bölümüne bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Genel Operasyon

WebİGS özellikle OSGBler için bir Kurumsal Yönetim ve Planlama Sistemi (ERP) olarak düzenlenmiştir. WebİGS, OSGB'nizideki günlük operasyonu ve tüm OSGB süreçlerinizi pratik bir şekilde kayıt altına alabilirsiniz. Bu sebeple WebİGS OSGB'lerin ileride kurumsal yönetimleri için ihtiyaç duyacakları ISO9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO10002 Müşteri Memnuniyeti, OHSAS/ISO 18001 iş Sağlığı ve Güvenliği Standartlarına uygun olarak geliştirilmiş bu standartların kilit unsurlarını destekler. Bu sayede WebİGS ile kendi kalite sisteminizin temel yapısını kurabilir; işletmenizi geleceğe kurumllaştrarak hazırlayabilirsiniz.

WebİGS Süreç Yapısı  özellikle küçük işletmelerin günlük operasyonlarının önemli bir parçası olan  'Kontak"ların kayıt altına alınmasıyla başlar.

Not: Düz çizgiler direk akışları; Noktalı çizgiler sürece bağlı opsiyonel/paralel akışları belirtmektedir.

WebİGS kullanıcıları kendilerine yetkileri dahilinde açılan Ana Menü ekrandan ilgili  ekranlara girerek işlemlerini (Operasyonel Süreçler) yaparlar.

Diğer Kılavuzlar

OCCONS Danışmanlık olarak geliştirdiğimiz OSGB-360 yapısı ve buna göre tasarlayarak geliştirdiğimiz WebİGS yazılımı, OSGBniz ve çalışanlarınız için gerekli tüm kurumsal süreçleri bir arada sunmaktadır:

 

Eğitim Kılavuzları

WebİGS Eğitim Kılavuzlarını yararlı buldunuz mu?
 

Eğitim Videoları

WebİGS Eğitim Videolarını yararlı buldunuz mu?
 

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular bölümünü yararlı buldunuz mu?
 

Duyurular

2012 yılında ilk çıktığından beri WebİGS'nin visyonun parçası ve çekirdek modüllerinden birisi olan Kalite Yönetimi artık bakanlığın yeni OSGB yönetmeliğinde şartlardan biri...

Bu düzenlemeye göre WebİGS kullanmayan, başka yazılım kullanan OSGB'ler kendilerine yeniden kalite yönetimi içeren bir yazılım arayışına geçmek zorunda kalabilirler...

WebİGS içinde oldukça kapsamlı yönetilen kalite çalışmaları hem dijital ortamda daha etkin bir çalışma ortamı sunuyor hemde OSGBlerin dokümantasyon yükünü azaltıyor...